The Lab – 18 października 2023

Czym jest "The Lab"?

Czy wiesz, że Biblioteka Zakwasów kończy magiczne 10 lat? 🎉Aby uczcić tę niesamowitą rocznicę, zapraszamy Cię do wzięcia udziału w niezwykłym wydarzeniu online, które z pewnością będzie dla Ciebie niezapomnianym doświadczeniem.

Witamy na "The Lab" - wyjątkowym święcie zakwasu!

Czego możesz się spodziewać?

Przygotuj się na niezwykłą okazję poznania bezcennej wiedzy i spostrzeżeń najwybitniejszych umysłów w dziedzinie zakwasu. Z radością ogłaszamy, że zaprosiliśmy cenionych ekspertów do wzięcia udziału w rozmowach na temat wszystkich zagadnień związanych z zakwasem i ich obszarów specjalizacji.

Wsłuchaj się lub weź czynny udział w fascynujących dyskusjach z tymi wybitnymi gośćmi, którzy wniosą bogactwo wiedzy obejmującej różne aspekty świata zakwasu. Porozmawiamy zarówno na temat wyników najnowszych badań i jak również zainspirujemy Cię.

Zgłębiaj z nami wpływu zakwasu na zdrowie i dobre samopoczucie. Odkrywaj bogate dziedzictwo i znaczenie kulturowe, które kryje się w każdym bochenku. Odkryj praktyki zgodne z zrównoważonym rozwojem, które kształtują przyszłość pieczenia. A to dopiero początek!

Każda godzina tego niezwykłego wydarzenia przyniesie ekscytujące odkrycia. Przygotuj się na przełomowy eksperyment, który przesuwa granice tego, co jest możliwe. Wyrusz z nami w podróż, która rozbudzi Twoją wyobraźnię i zainspiruje Cię.

W jaki sposób wziąć udział w “The Lab”?

Bycie uczestnikiem „The Lab” jest tak proste, jak bułka z masłem. Oglądaj porywające transmisje na żywo za pośrednictwem tętniących życiem platform mediów społecznościowych Puratos i śledź na Instagramie podróż Karla- cenionego Bibliotekarza jedynaj na świecie Biblioteki Zakwasów. Nie pozwól, aby to wydarzenie odbyło się bez Twojego udziału – wystarczy jedno kliknięcie i możesz zanurzyć się w najbardziej oczekiwanym wydarzeniu online na temat zakwasów!

Odwiedź nas na:

Program wydarzenia

Ale czekaj, jest więcej! Wydarzenie „The Lab” zostało starannie zaprojektowane, aby zgromadzić uczestników z całego świata. To święto, które nie zna granic. Za pomocą kilku prostych kliknięć będziesz mógł śledzić transmisję na żywo z dowolnego miejsca na świecie. Niezależnie od tego, czy jesteś w domu, w piekarni, czy w podróży, możesz z łatwością możesz uczestniczyć w wybranych przez Ciebie sesjach.

Czy jesteś gotowy, aby zanurzyć się w „The Lab” i odkryć cud, jakim jest zakwas? Spotkajmy się 18 października i twórzmy historię!

Nasi Goście Specjalni

Dołącz do nas i uczcij 10. rocznicę powstania jedynej na świecie Biblioteki Zakwasów z udziałem naszych szanownych gości specjalnych! Ich wiedza i spostrzeżenia wyniosą te transmisje na żywo na nowy poziom!

Karl De Smedt

Karl De Smedt

Karl, our host during our celebration day.

Alain Coumont

Alain Coumont

Founder of “Le Pain Quotidien” shares his view on sourdough and community

Sara De Pelsmaeker

Sara De Pelsmaeker

Group Health and Well-Being Director at Puratos, will share insights on the health benefits of sourdough.

Guido Vanherpe

Guido Vanherpe

CEO of La Lorraine Bakery Group answers questions about the Future of Bread.

Marco Gobbetti

Marco Gobbetti

Food Microbiology professor at the university in Bolzano. Sharing insights in the latest sourdough research.

Adrian Grenier

Adrian Grenier

Co-founder and CCO of Earth Speed will join us to talk about sustainability.

Yohan Ferrant

Yohan Ferrant

Author of the baking book Oh lá lá. Owner of sourdough 67 in the library.

Ramon Garriga

Ramon Garriga

Ramon Garriga from “Gluten Morgen” will come over to talk about Patagonian sourdough.