Chleb tostowy

Obecnie chleb na zakwasie uznawany jest za lepszy niż podpłomyki, ponieważ jest lżejszy. Jest z nim tylko jeden problem: przez długi czas pozostawiony, staje się trudny do spożycia.

Rozwiązanie? Toast. Prawdopodobne tosty powstały jako sposób na przechowywanie chleba, a nie jako smaczny produkt śniadaniowy przygotowywany z masłem i dżemem.

Komponenty Puratos

Softgrain Kiełki Żyta

Fermentowane kiełkujące ziarno żyta w zakwasie.

S500 Tolerance

Polepszacz do wypieku pieczywa pszennego - technologia odroczonego rozrostu. Charakteryzuje się wysoką tolerancją w procesie technologicznym.

Softgrain Spelt

Gotowe do użycia ziarna orkiszu, moczne i gotowane w naturalnym zakwasie Sapore. Zakwas Sapore sprawia, że ziarna podczas wypieku pozostają miękkie.

Alpaga

Specjalistyczny polepszacz do wszelkiego rodzaju pieczywa miękkiego (soft). Zapewnia bardzo delikatny miękisz o równomiernej strukturze. Nadaje pieczywu charakterystyczną, miękką skórkę. Sprawdza się w pieczywie półcukierniczym.

S500 Acti Plus

Najbardziej zaawansowany polepszacz, stworzony w oparciu o nowetechnologie Acti Plus. Sprawdza się w każdym piecu i w dowolnej technologii, nawet przy wahaniu parametrów jakościowych mąki. Bardzo dobre efektyuzyskuje się również na liniach technologicznych.

S500 CL

Polepszacz nadaje się do użycia w piekarniach rzemieślniczych oraz przemysłowych. Użycie tego produktu zapewnia "czystą etykietę" gotowego wyrobu.

S500 Kimo Long

Polepszacz gwarantujący zachowanie wszelkich właściwości ciastaw trakcie mrożenia, nawet jeśli czas mrożenia jest długi. Po rozmrożeniuciasto zachowuje właściwą objętość i miękisz. Pozostaje świeże przez długiczas.

Sapore Aroldo

Naturalny zakwas piekarniczy w płynie. Pieczywo na bazie SaporeManru ma tradycyjny smak i aromat polskiego pieczywa, co sprawia,że doskonale odpowiada gustowi polskich konsumentów.