Chleb tostowy

Obecnie chleb na zakwasie uznawany jest za lepszy niż podpłomyki, ponieważ jest lżejszy. Jest z nim tylko jeden problem: przez długi czas pozostawiony, staje się trudny do spożycia.

Rozwiązanie? Toast. Prawdopodobne tosty powstały jako sposób na przechowywanie chleba, a nie jako smaczny produkt śniadaniowy przygotowywany z masłem i dżemem.

Komponenty Puratos

Softgrain 5 Grains

Gotowe do użycia ziarna zbóż i nasion, moczne i gotowane w naturalnym zakwasie Sapore. Zakwas Sapore sprawia, że ziarna podczas wypieku pozostają miękkie.

Softgrain Kiełki Żyta

Fermentowane kiełkujące ziarno żyta w zakwasie.

S500 Tolerance

Polepszacz do wypieku pieczywa pszennego - technologia odroczonego rozrostu. Charakteryzuje się wysoką tolerancją w procesie technologicznym.

Softgrain Spelt

Gotowe do użycia ziarna orkiszu, moczne i gotowane w naturalnym zakwasie Sapore. Zakwas Sapore sprawia, że ziarna podczas wypieku pozostają miękkie.

Alpaga

Specjalistyczny polepszacz do wszelkiego rodzaju pieczywa miękkiego (soft). Zapewnia bardzo delikatny miękisz o równomiernej strukturze. Nadaje pieczywu charakterystyczną, miękką skórkę. Sprawdza się w pieczywie półcukierniczym.

S500 Kimo Long

Polepszacz gwarantujący zachowanie wszelkich właściwości ciastaw trakcie mrożenia, nawet jeśli czas mrożenia jest długi. Po rozmrożeniuciasto zachowuje właściwą objętość i miękisz. Pozostaje świeże przez długiczas.

S500 Acti Plus

Najbardziej zaawansowany polepszacz, stworzony w oparciu o nowetechnologie Acti Plus. Sprawdza się w każdym piecu i w dowolnej technologii, nawet przy wahaniu parametrów jakościowych mąki. Bardzo dobre efektyuzyskuje się również na liniach technologicznych.

S500 CL

Polepszacz nadaje się do użycia w piekarniach rzemieślniczych oraz przemysłowych. Użycie tego produktu zapewnia "czystą etykietę" gotowego wyrobu.