Wyroby półfrancuskie zamknięte

Legenda głosi, że odważny i czujny wiedeński piekarz, w czasie, gdy Wiedeń był oblegany przez Turków, pracował do późnej nocy. Usłyszawszy dudnienie i zaalarmował przywódców wojskowych miasta. Odkryli oni, że Turcy próbują dostać się do bram miasta tunelem znajdującym się pod jego murami. Tunel został zniszczony, a piekarz stał się bohaterem. Jedyną nagrodą, o którą prosił, było wyłączne prawo do upieczenia specjalnego ciasta na pamiątkę walki. Ciasto miało kształt półksiężyca, symbolu tureckiej flagi i prawdopodobnie oznaczało, że Austriacy zjedli Turków na śniadanie. To właśnie Marie-Antoinette z Austrii uczyniła to ciasto półfrancuskie sukcesem we Francji, po tym jak przybyła do Paryża w 1770 roku. W XX wieku croissant stał się numerem jeden na francuskich stołach na śniadanie.

Komponenty Puratos

Carat Decorcrem White

Miękka polewa - biała. Idealnie nadaje się do dekorowania ciast, babek i tortów.

Carat Filocrem Choco

Kremowe nadzienie o smaku czekoladowym

Brillo Briant

Skoncentrowany żel do rozcieńczania z wodą. Aromatyzowany, o przezroczystej barwie.

Brillo Neutra

Skoncentrowany żel do rozcieńczania z wodą. Aromatyzowany, o przezroczystej barwie.

Harmony Ready Neutra

Glazura do żelownic. Gotowa do użycia zaraz po otwarciu opakowania. Na wypieczone produkty można ją nanosić również za pomocą pędzla.

Harmony Ready Briant

Glazura do żelownic. Gotowa do użycia zaraz po otwarciu opakowania. Na wypieczone produkty można ją nanosić również za pomocą pędzla.

Deli Toffee

Gotowe do użycia nadzienia kremowe na bazie mleka do ciast deserowych. Do stosowania zarówno w aplikacjach zamkniętych, jak i otwartych.

Cremfil Słony Karmel

Nadzienie kremowe o wielu zastosowaniach. Jest gotowe do użyciaod razu po otwarciu opakowania. Odporne na zapiekanie i zamrażanie.