Wyroby półfrancuskie zamknięte

Legenda głosi, że odważny i czujny wiedeński piekarz, w czasie, gdy Wiedeń był oblegany przez Turków, pracował do późnej nocy. Usłyszawszy dudnienie i zaalarmował przywódców wojskowych miasta. Odkryli oni, że Turcy próbują dostać się do bram miasta tunelem znajdującym się pod jego murami. Tunel został zniszczony, a piekarz stał się bohaterem. Jedyną nagrodą, o którą prosił, było wyłączne prawo do upieczenia specjalnego ciasta na pamiątkę walki. Ciasto miało kształt półksiężyca, symbolu tureckiej flagi i prawdopodobnie oznaczało, że Austriacy zjedli Turków na śniadanie. To właśnie Marie-Antoinette z Austrii uczyniła to ciasto półfrancuskie sukcesem we Francji, po tym jak przybyła do Paryża w 1770 roku. W XX wieku croissant stał się numerem jeden na francuskich stołach na śniadanie.

Komponenty Puratos

Brillo Briant

Skoncentrowany żel do rozcieńczania z wodą. Aromatyzowany, o przezroczystej barwie.

Brillo Neutra

Skoncentrowany żel do rozcieńczania z wodą. Aromatyzowany, o przezroczystej barwie.

Deli Toffee

Gotowe do użycia nadzienia kremowe na bazie mleka do ciast deserowych. Do stosowania zarówno w aplikacjach zamkniętych, jak i otwartych.

Harmony Ready Neutra

Glazura do żelownic. Gotowa do użycia zaraz po otwarciu opakowania. Na wypieczone produkty można ją nanosić również za pomocą pędzla.

Cremfil Classic Lemon

Nadzienie kremowe o wielu zastosowaniach. Jest gotowe do użyciaod razu po otwarciu opakowania. Odporne na zapiekanie i zamrażanie.

Cremfil Classic Advocat

Nadzienie kremowe o wielu zastosowaniach. Jest gotowe do użyciaod razu po otwarciu opakowania. Odporne na zapiekanie i zamrażanie.

Cremfil Classic Vanilline

Nadzienie kremowe o wielu zastosowaniach. Jest gotowe do użyciaod razu po otwarciu opakowania. Odporne na zapiekanie i zamrażanie.

Cremfil Classic Toffee

Nadzienie kremowe o wielu zastosowaniach. Jest gotowe do użyciaod razu po otwarciu opakowania. Odporne na zapiekanie i zamrażanie.