Wyroby półfrancuskie zamknięte

Legenda głosi, że odważny i czujny wiedeński piekarz, w czasie, gdy Wiedeń był oblegany przez Turków, pracował do późnej nocy. Usłyszawszy dudnienie i zaalarmował przywódców wojskowych miasta. Odkryli oni, że Turcy próbują dostać się do bram miasta tunelem znajdującym się pod jego murami. Tunel został zniszczony, a piekarz stał się bohaterem. Jedyną nagrodą, o którą prosił, było wyłączne prawo do upieczenia specjalnego ciasta na pamiątkę walki. Ciasto miało kształt półksiężyca, symbolu tureckiej flagi i prawdopodobnie oznaczało, że Austriacy zjedli Turków na śniadanie. To właśnie Marie-Antoinette z Austrii uczyniła to ciasto półfrancuskie sukcesem we Francji, po tym jak przybyła do Paryża w 1770 roku. W XX wieku croissant stał się numerem jeden na francuskich stołach na śniadanie.

Komponenty Puratos

Carat Decorcrem White

Polewa czekoladowa, idealnie nadaje się do dekorowaniaciast, babek i tortów.

Montamix

Słodka śmietana roślinna o lekko śmietankowym posmaku, na bazie tłuszczu roślinnego.

Brillo Briant

Skoncentrowany żel do rozcieńczania z wodą. Aromatyzowany, o przezroczystej barwie.

Cremfil Silk z belgisjką czekoladą

Gotowe do użycia, termostabline nadzienie cukiernicze kremowe waniliowe z belgijską czekoladą

Cremfil Silk Advocat

Gotowe do użycia, odporne na zapiekanie i zamrażanie nadzienie kremowe. Charakteryzuje się apetycznym kolorem oraz delikatnym smakiem i konsystencją. Termin przydatności do spożycia w gotowym wyrobie: do jednego tygodnia.

Topfil Strawberry 60%

Gotowe do użycia nadzienie do aplikacji półotwartych z kawałkami owoców. Nadaje się również do stosowania w aplikacjach deserowych i do dekoracji gotowych wypieków.

Snowpak

Słodka śmietana roślinna, o charakterystycznym białym kolorzedo dekoracji i nadziewania wyrobów cukierniczych.