Wyroby półfrancuskie zamknięte

Legenda głosi, że odważny i czujny wiedeński piekarz, w czasie, gdy Wiedeń był oblegany przez Turków, pracował do późnej nocy. Usłyszawszy dudnienie i zaalarmował przywódców wojskowych miasta. Odkryli oni, że Turcy próbują dostać się do bram miasta tunelem znajdującym się pod jego murami. Tunel został zniszczony, a piekarz stał się bohaterem. Jedyną nagrodą, o którą prosił, było wyłączne prawo do upieczenia specjalnego ciasta na pamiątkę walki. Ciasto miało kształt półksiężyca, symbolu tureckiej flagi i prawdopodobnie oznaczało, że Austriacy zjedli Turków na śniadanie. To właśnie Marie-Antoinette z Austrii uczyniła to ciasto półfrancuskie sukcesem we Francji, po tym jak przybyła do Paryża w 1770 roku. W XX wieku croissant stał się numerem jeden na francuskich stołach na śniadanie.

Komponenty Puratos

O-Tentic Durum

O-TENTIC to innowacyjny komponent piekarniczy. Unikalna kompozycja produktu pozwala konsumentom delektować się smakiem pieczywa wyrabianego na naturalnych zakwasach poddanych długotrwałej fermentacji. Zapewnia smak typowego pieczywa włoskiego.

Puraser Lemon

Gotowe do użycia nadzienie serowe o smaku cytrynowym.

Carat Coverlux Milk

Uniwersalna twarda polewa premium - mleczna

Cremfil Silk Vanilla

Gotowe do użycia, odporne na zapiekanie i zamrażanie nadzienie kremowe. Charakteryzuje się apetycznym kolorem oraz delikatnym smakiem i konsystencją. Termin przydatności do spożycia w gotowym wyrobie: do jednego tygodnia.

Cremfil Classic Lemon

Nadzienie kremowe o wielu zastosowaniach. Jest gotowe do użyciaod razu po otwarciu opakowania. Odporne na zapiekanie i zamrażanie.

Carat Decorcrem White

Miękka polewa - biała. Idealnie nadaje się do dekorowania ciast, babek i tortów.

Montamix

Słodka śmietana roślinna o lekko śmietankowym posmaku, na bazie tłuszczu roślinnego.

Brillo Briant

Skoncentrowany żel do rozcieńczania z wodą. Aromatyzowany, o przezroczystej barwie.