Bułka do hamburgerów

Bułka do hamburgerów jest miękka. Kiedy w poprzek niej włożymy mięso, sałatę, pomidory i przyprawy, otrzymamy "hamburgera".

Pierwszą osobą, która przygotowywała hamburgera na bułce, był najprawdopodobniej Oskar Weber Bilby. Podawał on mięso mielone w bułkach wypiekanych przez jego żonę. Prawdopodobnie jednak wyglądem przypominały one bardziej tradycyjną bułkę niż klasyczną bułkę hamburgerową, jaką znamy dzisiaj.

Za autora współczesnej formy bułki hamburgerowej uważa się kucharza i twórcę nowoczesnego grilla Waltera Andersona, który opracował ją w 1916 roku i pewnie nie zdawał sobie wówczas sprawy, że właśnie stworzył jedno z najpopularniejszych dań w historii ogólnoświatowej gastronomii.

Komponenty Puratos

Cremfil Classic Malinowy

Nadzienie kremowe o wielu zastosowaniach. Jest gotowe do użyciaod razu po otwarciu opakowania. Odporne na zapiekanie i zamrażanie.

Cremfil Classic Cocoa

Nadzienie kremowe o wielu zastosowaniach. Jest gotowe do użyciaod razu po otwarciu opakowania. Odporne na zapiekanie i zamrażanie.

Softgrain Kiełki Żyta

Fermentowane kiełkujące ziarno żyta w zakwasie.

S500 Tolerance

Polepszacz do wypieku pieczywa pszennego - technologia odroczonego rozrostu. Charakteryzuje się wysoką tolerancją w procesie technologicznym.

Cremfil Classic Vanilline

Nadzienie kremowe o wielu zastosowaniach. Jest gotowe do użyciaod razu po otwarciu opakowania. Odporne na zapiekanie i zamrażanie.

Softgrain Spelt

Gotowe do użycia ziarna orkiszu, moczne i gotowane w naturalnym zakwasie Sapore. Zakwas Sapore sprawia, że ziarna podczas wypieku pozostają miękkie.

Alpaga

Specjalistyczny polepszacz do wszelkiego rodzaju pieczywa miękkiego (soft). Zapewnia bardzo delikatny miękisz o równomiernej strukturze. Nadaje pieczywu charakterystyczną, miękką skórkę. Sprawdza się w pieczywie półcukierniczym.

Cremfil Silk Vanilla

Gotowe do użycia, odporne na zapiekanie i zamrażanie nadzienie kremowe. Charakteryzuje się apetycznym kolorem oraz delikatnym smakiem i konsystencją. Termin przydatności do spożycia w gotowym wyrobie: do jednego tygodnia.