Bułka do hamburgerów

Bułka do hamburgerów jest miękka. Kiedy w poprzek niej włożymy mięso, sałatę, pomidory i przyprawy, otrzymamy "hamburgera".

Pierwszą osobą, która przygotowywała hamburgera na bułce, był najprawdopodobniej Oskar Weber Bilby. Podawał on mięso mielone w bułkach wypiekanych przez jego żonę. Prawdopodobnie jednak wyglądem przypominały one bardziej tradycyjną bułkę niż klasyczną bułkę hamburgerową, jaką znamy dzisiaj.

Za autora współczesnej formy bułki hamburgerowej uważa się kucharza i twórcę nowoczesnego grilla Waltera Andersona, który opracował ją w 1916 roku i pewnie nie zdawał sobie wówczas sprawy, że właśnie stworzył jedno z najpopularniejszych dań w historii ogólnoświatowej gastronomii.

Komponenty Puratos

O-Tentic Durum

O-TENTIC to innowacyjny komponent piekarniczy. Unikalna kompozycja produktu pozwala konsumentom delektować się smakiem pieczywa wyrabianego na naturalnych zakwasach poddanych długotrwałej fermentacji. Zapewnia smak typowego pieczywa włoskiego.

Cremfil Silk Vanilla

Gotowe do użycia, odporne na zapiekanie i zamrażanie nadzienie kremowe. Charakteryzuje się apetycznym kolorem oraz delikatnym smakiem i konsystencją. Termin przydatności do spożycia w gotowym wyrobie: do jednego tygodnia.

Cremfil Classic Lemon

Nadzienie kremowe o wielu zastosowaniach. Jest gotowe do użyciaod razu po otwarciu opakowania. Odporne na zapiekanie i zamrażanie.

Cremfil Silk z belgisjką czekoladą

Gotowe do użycia, termostabline nadzienie cukiernicze kremowe waniliowe z belgijską czekoladą

Cremfil Silk Advocat

Gotowe do użycia, odporne na zapiekanie i zamrażanie nadzienie kremowe. Charakteryzuje się apetycznym kolorem oraz delikatnym smakiem i konsystencją. Termin przydatności do spożycia w gotowym wyrobie: do jednego tygodnia.

Softgrain 5 Grains

Gotowe do użycia ziarna zbóż i nasion, moczone i gotowane w naturalnym zakwasie Sapore. Zakwas Sapore sprawia, że ziarna podczas wypieku pozostają miękkie.

S500 Acti Plus

Najbardziej zaawansowany polepszacz, stworzony w oparciu o nowetechnologie Acti Plus. Sprawdza się w każdym piecu i w dowolnej technologii, nawet przy wahaniu parametrów jakościowych mąki. Bardzo dobre efektyuzyskuje się również na liniach technologicznych.

Cremfil Classic Cocoa

Nadzienie kremowe o wielu zastosowaniach. Jest gotowe do użyciaod razu po otwarciu opakowania. Odporne na zapiekanie i zamrażanie.