Bułka do hamburgerów

Bułka do hamburgerów jest miękka. Kiedy w poprzek niej włożymy mięso, sałatę, pomidory i przyprawy, otrzymamy "hamburgera".

Pierwszą osobą, która przygotowywała hamburgera na bułce, był najprawdopodobniej Oskar Weber Bilby. Podawał on mięso mielone w bułkach wypiekanych przez jego żonę. Prawdopodobnie jednak wyglądem przypominały one bardziej tradycyjną bułkę niż klasyczną bułkę hamburgerową, jaką znamy dzisiaj.

Za autora współczesnej formy bułki hamburgerowej uważa się kucharza i twórcę nowoczesnego grilla Waltera Andersona, który opracował ją w 1916 roku i pewnie nie zdawał sobie wówczas sprawy, że właśnie stworzył jedno z najpopularniejszych dań w historii ogólnoświatowej gastronomii.

Komponenty Puratos

Cremfil Classic Lemon

Nadzienie kremowe o wielu zastosowaniach. Jest gotowe do użyciaod razu po otwarciu opakowania. Odporne na zapiekanie i zamrażanie.

Cremfil Classic Advocat

Nadzienie kremowe o wielu zastosowaniach. Jest gotowe do użyciaod razu po otwarciu opakowania. Odporne na zapiekanie i zamrażanie.

Cremfil Classic Vanilline

Nadzienie kremowe o wielu zastosowaniach. Jest gotowe do użyciaod razu po otwarciu opakowania. Odporne na zapiekanie i zamrażanie.

Cremfil Classic Toffee

Nadzienie kremowe o wielu zastosowaniach. Jest gotowe do użyciaod razu po otwarciu opakowania. Odporne na zapiekanie i zamrażanie.

Cremfil Classic Cocoa

Nadzienie kremowe o wielu zastosowaniach. Jest gotowe do użyciaod razu po otwarciu opakowania. Odporne na zapiekanie i zamrażanie.

Softgrain Kiełki Żyta

Fermentowane kiełkujące ziarno żyta w zakwasie.

Sunset Glaze CN

Glazura do nanoszenia na wyroby piekarnicze i półcukiernicze.

S500 CL

Polepszacz nadaje się do użycia w piekarniach rzemieślniczych oraz przemysłowych. Użycie tego produktu zapewnia "czystą etykietę" gotowego wyrobu.