Focaccia

Focaccia to włoski "płaski" chleb pochodzący z północnych wybrzeży Morza Śródziemnego. W starożytnym Rzymie "panis focacius" oznaczał płaski chleb wypieczone w popiele ("focus" oznacza po łacinie "kominek").

We Francji, pod koniec średniowiecza, ten rodzaj chleba stał się dobrem luksusowym i był przygotowywany w wielu różnych kształtach i formach. 

Komponenty Puratos

Softgrain 5 Grains

Gotowe do użycia ziarna zbóż i nasion, moczne i gotowane w naturalnym zakwasie Sapore. Zakwas Sapore sprawia, że ziarna podczas wypieku pozostają miękkie.

Softgrain Kiełki Żyta

Fermentowane kiełkujące ziarno żyta w zakwasie.

S500 Tolerance

Polepszacz do wypieku pieczywa pszennego - technologia odroczonego rozrostu. Charakteryzuje się wysoką tolerancją w procesie technologicznym.

Softgrain Spelt

Gotowe do użycia ziarna orkiszu, moczne i gotowane w naturalnym zakwasie Sapore. Zakwas Sapore sprawia, że ziarna podczas wypieku pozostają miękkie.

S500 Kimo Long

Polepszacz gwarantujący zachowanie wszelkich właściwości ciastaw trakcie mrożenia, nawet jeśli czas mrożenia jest długi. Po rozmrożeniuciasto zachowuje właściwą objętość i miękisz. Pozostaje świeże przez długiczas.

O-Tentic Durum

O-TENTIC to innowacyjny komponent piekarniczy. Unikalna kompozycja produktu pozwala konsumentom delektować się smakiem pieczywa wyrabianego na naturalnych zakwasach poddanych długotrwałej fermentacji. Zapewnia smak typowego pieczywa włoskiego.

S500 Acti Plus

Najbardziej zaawansowany polepszacz, stworzony w oparciu o nowetechnologie Acti Plus. Sprawdza się w każdym piecu i w dowolnej technologii, nawet przy wahaniu parametrów jakościowych mąki. Bardzo dobre efektyuzyskuje się również na liniach technologicznych.

O-Tentic Origin

O-TENTIC to innowacyjny komponent piekarniczy. Unikalna kompozycja produktu pozwala konsumentom delektować się smakiem pieczywa wyrabianego na naturalnych zakwasach poddanych długotrwałej fermentacji. Daje oryginalny aromat pieczywa poprzez naturalną fermentację.