Bagietka

Francuska bagietka to znany na całym świecie pełny charakteru przysmak piekarniczy: delikatny miękisz owinięty w chrupiącą skórkę. Niegdyś bochenki chleba pieczono w jednym wspólnym piecu we wsi. Działo się tak do 1920 r., kiedy zakazano piekarzom pracować przed godziną czwartą nad ranem. To uniemożliwiło upieczenie tradycyjnego bochenka na czas śniadania. Dłuższa, cieńsza Bagietka rozwiązała problem, ponieważ można ją było przygotować i wypiec znacznie szybciej. Piekarze w Paryżu zaczęli konkurować między sobą o to, kto zaoferuje najświeższy chleb. Aby móc sprostać wymaganiom, wypiekali pieczywo 3 razy dziennie, formując bochenki o wydłużonym kształcie. W ten sposób narodziła się bagietka i rozpoczęła podbój świata.

Komponenty Puratos

Bella Toma

Sos pomidorowy z warzywami

Tigris Blue

Polepszacz w proszku do pieczywa pszennego.

Softgrain 5 Grains

Gotowe do użycia ziarna zbóż i nasion, moczne i gotowane w naturalnym zakwasie Sapore. Zakwas Sapore sprawia, że ziarna podczas wypieku pozostają miękkie.

Softgrain Kiełki Żyta

Fermentowane kiełkujące ziarno żyta w zakwasie.

S500 Tolerance

Polepszacz do wypieku pieczywa pszennego - technologia odroczonego rozrostu. Charakteryzuje się wysoką tolerancją w procesie technologicznym.

Hydra Acti Plus

Polepszacz do pieczywa pszennego w płynie

Hydra Rolls

Polepszacz do pieczywa pszennego w płynie

Softgrain Spelt

Gotowe do użycia ziarna orkiszu, moczne i gotowane w naturalnym zakwasie Sapore. Zakwas Sapore sprawia, że ziarna podczas wypieku pozostają miękkie.