Bagietka

Francuska bagietka to znany na całym świecie pełny charakteru przysmak piekarniczy: delikatny miękisz owinięty w chrupiącą skórkę. Niegdyś bochenki chleba pieczono w jednym wspólnym piecu we wsi. Działo się tak do 1920 r., kiedy zakazano piekarzom pracować przed godziną czwartą nad ranem. To uniemożliwiło upieczenie tradycyjnego bochenka na czas śniadania. Dłuższa, cieńsza Bagietka rozwiązała problem, ponieważ można ją było przygotować i wypiec znacznie szybciej. Piekarze w Paryżu zaczęli konkurować między sobą o to, kto zaoferuje najświeższy chleb. Aby móc sprostać wymaganiom, wypiekali pieczywo 3 razy dziennie, formując bochenki o wydłużonym kształcie. W ten sposób narodziła się bagietka i rozpoczęła podbój świata.

Komponenty Puratos

Bella Toma

Sos pomidorowy z warzywami

Softgrain Spelt

Gotowe do użycia ziarna orkiszu, moczne i gotowane w naturalnym zakwasie Sapore. Zakwas Sapore sprawia, że ziarna podczas wypieku pozostają miękkie.

Hydra Rolls

Polepszacz do pieczywa pszennego w płynie

Softgrain Kiełki Żyta

Fermentowane kiełkujące ziarno żyta w zakwasie.

S500 Tolerance

Polepszacz do wypieku pieczywa pszennego - technologia odroczonego rozrostu. Charakteryzuje się wysoką tolerancją w procesie technologicznym.

Hydra Acti Plus

Polepszacz do pieczywa pszennego w płynie

S500 Kimo Long

Polepszacz gwarantujący zachowanie wszelkich właściwości ciastaw trakcie mrożenia, nawet jeśli czas mrożenia jest długi. Po rozmrożeniuciasto zachowuje właściwą objętość i miękisz. Pozostaje świeże przez długiczas.

Softgrain 5 Grains

Gotowe do użycia ziarna zbóż i nasion, moczne i gotowane w naturalnym zakwasie Sapore. Zakwas Sapore sprawia, że ziarna podczas wypieku pozostają miękkie.