Bagietka

Francuska bagietka to znany na całym świecie pełny charakteru przysmak piekarniczy: delikatny miękisz owinięty w chrupiącą skórkę. Niegdyś bochenki chleba pieczono w jednym wspólnym piecu we wsi. Działo się tak do 1920 r., kiedy zakazano piekarzom pracować przed godziną czwartą nad ranem. To uniemożliwiło upieczenie tradycyjnego bochenka na czas śniadania. Dłuższa, cieńsza Bagietka rozwiązała problem, ponieważ można ją było przygotować i wypiec znacznie szybciej. Piekarze w Paryżu zaczęli konkurować między sobą o to, kto zaoferuje najświeższy chleb. Aby móc sprostać wymaganiom, wypiekali pieczywo 3 razy dziennie, formując bochenki o wydłużonym kształcie. W ten sposób narodziła się bagietka i rozpoczęła podbój świata.

Komponenty Puratos

Hydra Acti Plus

Polepszacz do pieczywa pszennego w płynie

Hydra Rolls

Polepszacz do pieczywa pszennego w płynie

S500 Acti Plus

Najbardziej zaawansowany polepszacz, stworzony w oparciu o nowetechnologie Acti Plus. Sprawdza się w każdym piecu i w dowolnej technologii, nawet przy wahaniu parametrów jakościowych mąki. Bardzo dobre efektyuzyskuje się również na liniach technologicznych.

O-Tentic Origin

O-TENTIC to innowacyjny komponent piekarniczy. Unikalna kompozycja produktu pozwala konsumentom delektować się smakiem pieczywa wyrabianego na naturalnych zakwasach poddanych długotrwałej fermentacji. Daje oryginalny aromat pieczywa poprzez naturalną fermentację.

Softgrain Kiełki Żyta

Fermentowane kiełkujące ziarno żyta w zakwasie.

S500 Tolerance

Polepszacz do wypieku pieczywa pszennego - technologia odroczonego rozrostu. Charakteryzuje się wysoką tolerancją w procesie technologicznym.

S500 Kimo Long

Polepszacz gwarantujący zachowanie wszelkich właściwości ciastaw trakcie mrożenia, nawet jeśli czas mrożenia jest długi. Po rozmrożeniuciasto zachowuje właściwą objętość i miękisz. Pozostaje świeże przez długiczas.