Bagietka

Francuska bagietka to znany na całym świecie pełny charakteru przysmak piekarniczy: delikatny miękisz owinięty w chrupiącą skórkę. Niegdyś bochenki chleba pieczono w jednym wspólnym piecu we wsi. Działo się tak do 1920 r., kiedy zakazano piekarzom pracować przed godziną czwartą nad ranem. To uniemożliwiło upieczenie tradycyjnego bochenka na czas śniadania. Dłuższa, cieńsza Bagietka rozwiązała problem, ponieważ można ją było przygotować i wypiec znacznie szybciej. Piekarze w Paryżu zaczęli konkurować między sobą o to, kto zaoferuje najświeższy chleb. Aby móc sprostać wymaganiom, wypiekali pieczywo 3 razy dziennie, formując bochenki o wydłużonym kształcie. W ten sposób narodziła się bagietka i rozpoczęła podbój świata.

Komponenty Puratos

O-Tentic Durum

O-TENTIC to innowacyjny komponent piekarniczy. Unikalna kompozycja produktu pozwala konsumentom delektować się smakiem pieczywa wyrabianego na naturalnych zakwasach poddanych długotrwałej fermentacji. Zapewnia smak typowego pieczywa włoskiego.

Softgrain 5 Grains

Gotowe do użycia ziarna zbóż i nasion, moczone i gotowane w naturalnym zakwasie Sapore. Zakwas Sapore sprawia, że ziarna podczas wypieku pozostają miękkie.

Tigris Blue

Polepszacz w proszku do pieczywa pszennego.

S500 Acti Plus

Najbardziej zaawansowany polepszacz, stworzony w oparciu o nowetechnologie Acti Plus. Sprawdza się w każdym piecu i w dowolnej technologii, nawet przy wahaniu parametrów jakościowych mąki. Bardzo dobre efektyuzyskuje się również na liniach technologicznych.

Bella Toma

Sos pomidorowy z warzywami

O-Tentic Origin

O-TENTIC to innowacyjny komponent piekarniczy. Unikalna kompozycja produktu pozwala konsumentom delektować się smakiem pieczywa wyrabianego na naturalnych zakwasach poddanych długotrwałej fermentacji. Daje oryginalny aromat pieczywa poprzez naturalną fermentację.

Softgrain Spelt

Gotowe do użycia ziarna orkiszu, moczne i gotowane w naturalnym zakwasie Sapore. Zakwas Sapore sprawia, że ziarna podczas wypieku pozostają miękkie.

Hydra Rolls

Polepszacz do pieczywa pszennego w płynie