Trend na żytnie. Trend na zdrowie.

29 sie 2020

Innowacje i różnorodność

Czy wiesz, że...

Konsumenci chętniej niż niegdyś sięgają po smaczne pieczywo żytnie, ponieważ daje poczucie sytości na dłużej. Jest również źródłem błonnika pokarmowego sprzymierzeńca odchudzających się.

  • 8% konsumentów w Polsce spożywa pieczywo żytnie, a z roku na rok obserwuje się ciągły wzrost spożycia (*)
  • 85% polskich konsumentów uważa, że błonnik jest zdrowy. (**)
  • 70% uważa, że kluczowe jest eliminowanie z pieczywa pewnych składników. (**)

Opracowaliśmy innowacyjne produkty i receptury  oparte na mące żytniej z ziarnami żyta oraz kiełkującymi ziarnami żyta.

 

Chcesz otrzymać KATALOG Z RECEPTURAMI? To proste! Wypełnij formularz.

 

Innowacyjne składniki. Zaskakujący smak!

Nasze receptury inspirowane są tradycyjnymi metodami wypiekania chlebów żytnich.

Aby urozmaicić asortyment chlebów żytnich, w recepturach zastosowaliśmy również aż 3 rodzaje kiełków żyta - składnika pozytywnie postrzganego przez konsumentów, kojarzącego się ze smakiem i zdrowiem oraz ziarna żyta moczone zakwasie.