Trend na żytnie. Trend na zdrowie.

29 sie 2020

Innowacje i różnorodność

Czy wiesz, że...

Konsumenci chętniej niż niegdyś sięgają po smaczne pieczywo żytnie, ponieważ daje poczucie sytości na dłużej. Jest również źródłem błonnika pokarmowego sprzymierzeńca odchudzających się.

  • 8% konsumentów w Polsce spożywa pieczywo żytnie, a z roku na rok obserwuje się ciągły wzrost spożycia (*)
  • 85% polskich konsumentów uważa, że błonnik jest zdrowy. (**)
  • 70% uważa, że kluczowe jest eliminowanie z pieczywa pewnych składników. (**)

W odpowiedzi na potrzeby konsumentów opracowaliśmy innowacyjne produkty i receptury chlebów żytnich , oparte na mące żytniej z ziarnami żyta oraz kiełkującymi ziarnami żyta.

 

Innowacyjne składniki. Zaskakujący smak!

Nasze receptury inspirowane są tradycyjnymi metodami wypiekania chlebów żytnich.  Wzbogaciliśmy je o składniki postrzegane przez jako smaczne i zdrow jednocześnie, takie jak ziarno żyta i kiełki żyta w trzech wariantach. Użycie każdego z rodzajów kiełków zapewnia inne wyjątkowe doznania smakowe i zwiększa wartość odżywczą chlebów.  

Wypróbuj ziarna i kiełki ziaren Puratos i przenieś swoje wypieki w jeszcze wyższy wymiar smaku!

 

Chcesz otrzymać KATALOG Z RECEPTURAMI? To proste! Wypełnij formularz.