Chleb żytni

Chleb żytni powstaje poprzez połączenie mąki żytniej z mąką pszenną.

Chleb żytni jest rodzajem chleba wytwarzanego z różnych proporcji mąki z ziarna żyta. Może być jasny lub ciemny, w zależności od rodzaju użytej mąki. Jego struktura jest zwykle gęstsza od chleba z mąki pszennej. Zawiera więcej błonnika niż chleb biały. Często ma ciemniejszy kolor i bardziej wyrazisty smak.

Komponenty Puratos

Softgrain 5 Grains

Gotowe do użycia ziarna zbóż i nasion, moczne i gotowane w naturalnym zakwasie Sapore. Zakwas Sapore sprawia, że ziarna podczas wypieku pozostają miękkie.

Softgrain Kiełki Żyta

Fermentowane kiełkujące ziarno żyta w zakwasie.

S500 Tolerance

Polepszacz do wypieku pieczywa pszennego - technologia odroczonego rozrostu. Charakteryzuje się wysoką tolerancją w procesie technologicznym.

Softgrain Spelt

Gotowe do użycia ziarna orkiszu, moczne i gotowane w naturalnym zakwasie Sapore. Zakwas Sapore sprawia, że ziarna podczas wypieku pozostają miękkie.

S500 Kimo Long

Polepszacz gwarantujący zachowanie wszelkich właściwości ciastaw trakcie mrożenia, nawet jeśli czas mrożenia jest długi. Po rozmrożeniuciasto zachowuje właściwą objętość i miękisz. Pozostaje świeże przez długiczas.

S500 Acti Plus

Najbardziej zaawansowany polepszacz, stworzony w oparciu o nowetechnologie Acti Plus. Sprawdza się w każdym piecu i w dowolnej technologii, nawet przy wahaniu parametrów jakościowych mąki. Bardzo dobre efektyuzyskuje się również na liniach technologicznych.

S500 CL

Polepszacz nadaje się do użycia w piekarniach rzemieślniczych oraz przemysłowych. Użycie tego produktu zapewnia "czystą etykietę" gotowego wyrobu.

Sapore Aroldo

Naturalny zakwas piekarniczy w płynie. Pieczywo na bazie SaporeManru ma tradycyjny smak i aromat polskiego pieczywa, co sprawia,że doskonale odpowiada gustowi polskich konsumentów.